1 Ocak 2012 Pazar

TOST EKMEĞİ BÖREĞİ

TOST EKMEĞİ BÖREĞİ

MALZEMELER

- 12 adet tost ekmeği
- 1 yumurta
- 1.5 su b.süt
- yarım çay b.sıvıyağ

iç malzemede ben sucuk ,pastırma,kaşar ve ezine beyaz peynir kullandım.
siz ne isterseniz onu kullanın ama böyle çok güzel oluyor tavsiye ederim.

YAPILIŞI

Borcamın altı hafif yağlanır.tost ekmeklerinin 1.sırası dizilir.yumurta ,süt ve sıvıyağ çırpılır.
karışımın yarısı ekmeklerin üzerine paylaştırılır.iç malzemeler karıştırılıp ekmeklerin üzerine
paylaştırılır.2. kat tost ekmekleri dizilir ve tekrar ekmeklerin üzeri ıslatılır sütlü karışımla.
en üste kaşar rendelenir ve 175 derecede 10 dk.fırınlanır.sıcak servis edilir.

4 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...