3 Mart 2013 Pazar

ÇİLEKLİ PAVLOVA

ÇİLEKLİ PAVLOVA

Ben bu lezzeti tadan fıstıklar çok beğendik.Bakalım sizde beğenecekmisiniz.



MALZEMELER

- 4 yumurta akı
- 1 su b.tozşeker
- yarım paket cremole vanilyalı
- 1 su b.süt
- yarım paket meyve sos
- 1 çay b.su
- çilek

YAPILIŞI

Yumurta akı ve tozşeker hızlı devir mikserde 5 dk.çırpılır.


Yağlı kağıt serili tepsinin ortasına yuvarlak bir şekil olacak şekilde dökülür ve bir kaşık
yardımıyla ortası kenarlarda toplanır.Şekildeki gibi.140 derecelik fırında 1 saat pişirilir.
Fırının ağzı açılmadan soğuması beklenir.


Cremole sütle çırpılır,meyve sos su ile pişirilip soğutulur.Bezenin ortasına önce cremole
dökülür sonra çilekler dizilir.En üste ise meyve sos dökülür.

4 yorum:

  1. çok güzel gözüküyor, çilek çıkınca yapmak lazım. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. bu nasıl güzel birşey böylee!!

    YanıtlaSil
  3. görüntüsü zaten harika...tadını düşünemiyorum..ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...