5 Nisan 2013 Cuma

EBRULİ TATLIM

EBRULİ TATLIM

Sevgili arkadaşım Şefikanın bu güzel tarifinin alt kısmını değiştirdim. Biraz farklı
hale getirdiğim bu muhteşem tatlıyı hem lezzeti hem görselliği açısından ben çok seviyorum.
Bakalım sizde sevecekmisiniz?


KEKİ  İÇİN

- 3 yumurta
- 4.5 kahve f.şeker
- 1.5 kahve f.süt
- 1.5 kahve f.sıvıyağ
- 1 paket kakao
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 3.5 kahve f.un

Kek malzemelerinin hepsi karıştırılır,yağlanmış borcama dökülür.
175 derecelik fırında pişirilir.her fırın farklı olduğu için kürdan ile kontrol
edin.Kek fırından çıkar çıkmaz üzerine 1.5 su b.soğuk süt dökülür ve soğutulur.
Ayrı bir tencereye 1.5 paket krema,2 yemek k.tereyağ ve 1.5 su b.esmer şeker
konulur.Kaynamaya başladıktan 10 dk sonra ocağın altı kapatılır ve soğutulur.
Soğuduğu zaman karamel kıvam alıyor .Soğuyan kekin üzerine karamel dökülür.


En son olarak 1 paket beyaz,2 paket sütlü ve 2 paket bitter (hepsi 80 gr lık paketler) çikolata
ayrı ayrı benmari usulü eritilir ve şekildeki gibi karamelin üzerine dökülür.Kürdan yardımıyla
önce enine sonra boyuna çizilir .

6 yorum:

  1. elıne sağlık 3 renklı olmus

    YanıtlaSil
  2. Oldukça sanatsal bir çalışma olmuş. Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. çok farklı gözüküyor bayıldım tadının da harika olduğuna eminim. tariflerinizi çok beğendim.misafirlerim için değişik ama pratik özellikle tuzlu şeyler yapmakta zorluk çekiyordum kahvaltılıklar ve kanepeler bölümünde bir sürü deneyeceğim tarif buldum çok teşekkür ederim benimde bloguma beklerim farklı kulvarlardayız ama blog arkadaşlığı hoş olur düşünces,ndeyim :)

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık canım, ne kadar güzel, tablo gibi olmuş.
    Bayıldım görüntüye,
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık çook güzel olmuş nefisss

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...