SÜZME KARA ORMAN ÇORBASI
Malzemeler
- 2 su b.yeşil mercimek
- 1 soğan
- 8 su b.su
- 4 yemek k.tereyağ
- 1 yemek k.un
- Tuz,karabiber
Yapılışı
Mercimek,soğan ve su düdüklü tencerede 30 dk pişirilir.
Daha sonra ince tel süzgeçten geçirilir.İlk suyu aktıktan sonra süzgeçte kalan posa tel çırpıcı
ya da kaşık yardımıyla iyice ezilerek katı olan suyuda çıkarılır. Tel süzgecin altı katı olan tortuyu
tutar ,siz kaşıkla sıyırıp çorbaya ilave edin. Bu işlem 10 dk sürüyor. Ama sabredin sonuç
mükemmel. Tereyağ eritilip un ilave edilir.Şöyle bir karıştırılıp,baharatlar da çorbaya eklenir.
5 dk. daha çorba kaynatılır.
ya da kaşık yardımıyla iyice ezilerek katı olan suyuda çıkarılır. Tel süzgecin altı katı olan tortuyu
tutar ,siz kaşıkla sıyırıp çorbaya ilave edin. Bu işlem 10 dk sürüyor. Ama sabredin sonuç
mükemmel. Tereyağ eritilip un ilave edilir.Şöyle bir karıştırılıp,baharatlar da çorbaya eklenir.
5 dk. daha çorba kaynatılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder