7 Eylül 2011 Çarşamba

PATLICAN KEBAP

PATLICAN KEBAP

Malzemeler
- 5 adet patlıcan

Köfte için
- 600 gr.kıyma
- 2 yumurta
- 2 rende soğan
- çeyrek demet maydonoz
- tuz ,karabiber,kimyon
- çeyrek ekmek(ıslatılıp suyu sıkılmış)

ayrıca 5 yemek k.tereyağ(kızdırılmış)

salça sos için
- 2 yemek k.salça
- 1 su b.su
- tuz,karabiber

en üste sarımsaklı yoğurt
kızartma işlemi için sıvıyağ

Yapılışı
Köfte malzemeleri karıştırılıp,güzelce yoğrulur.Elimizle şekil verip ,sıvıyağda kızartıyoruz.
Patlıcanlar alaca doğranıp ,acı suyu çıkartıldıktan sonra 2 parmak kalınlığında doğranır ve
onlarda kızartılır.Fazla yağı havlu rulo kullanılarak alınır.Salça sos karıştırılıp 2 dk.pişirilir.
Borcama 1 patlıcan 1 köfte olarak dizilir.sırayla tereyağ,salça sos dökülerek 170 derecede
20 dk fırınlanır.Sarımsaklı yoğurt en üste dökülerek servis edilir.

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...