3 Ağustos 2011 Çarşamba

Kuru Börülce Salatası

Kuru Börülce Salatası

Malzemeler:

- Yarım kırmızı,yarım beyaz lahana

- 1,5 su bardağı yoğurt

- 1 su bardağı mayonez

- 1 su bardağı kuru börülce

- 1 kutu mısır

- 2,3 adet taze soğan

- Yarım demet dereotu

- Çeyrek demet maydonoz

- Yarım çay b. zeytinyağ

- Yarım limon,tuz

Yapılışı:
      - Börülceler akşamdan ıslatılır. Ertesi gün 2,5 su bardağı su ile haşlanır.

- Lahanalar ince ince doğranır. Tuzla ovulur.

- Lahanalar yoğurt ve mayonezle karıştırılır ve borcamın altına yayılır.

- Haşlanan börülce, mısır,taze soğan, dereotu, maydonoz, zeytinyağ, limon ve tuzla karıştırılıp, lahanalı karışımın üstüne dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...