13 Ağustos 2011 Cumartesi

Macar Çorbası

Macar Çorbası



Malzemeler

-       4 dilim salam

-       2 çorba kaş.un

-       3 çorba k. yoğurt

-       1 yumurta

-       5 su b. su

-       4 çorba k.tereyağ

-       Tuz ,nane,kırmızı pul biber

Yapılışı

Sudan 1 bardak ayrılarak un,yoğurt,yumurta ve su çırpılır.Geri kalan

su tencerede kaynatılır.Kaynayan sudan 1 kepçe unlu karışıma dökülür

ve karışımın hepsi tencereye boşaltılır.Salam küçük doğranır ve o da tencereye

ilave edilir.Tuzu atılır.Tereyağ üzeri köpük köpük oluncaya kadar hafif yakılır,nane

kırmızı biber eklenerek çorbaya katılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...