23 Ağustos 2011 Salı

PASTA PİLAV

PASTA PİLAV



Ben 1.5 su bardağı pirinç kullandım .5 kişi içindi.Pirinci yarım su bardağı,

yarım su bardağı 3 eşit kaseye koyarak üzerlerine üstlerini kapatacak

kadar sıcak su koydum ve bu şekilde 1 saat beklettim.Pirinçler yarı yarıya

şiştiler,sonra pişirdim.Onun için kullanılacak su miktarları az.aklınızda bulunsun.



Malzemeler

Domatesli Pilav için

-       Yarım su b.pirinç

-       1 domates rendesi

-       1 yemek k. tereyağ

-       Yarım su b.su

-       Tuz



Naneli pilav için



-       Yarım su b.pirinç

-       1 yemek k.kuru nane

-       1 yemek k.tereyağ

-       Yarım su b.et suyu

-       Tuz



Sade pilav için



-       Yarım su b.pirinç

-       1 yemek k.tereyağ

-       Yarım su b.tavuk suyu

-       Tuz



Yapılışı

Pilavları 3 ayrı tencerede pişiriyoruz .Hepsinin yapımı aynı.Önce yağı eritipsonra sularını ve domates yada naneyi ekliyoruz.Sonra su kaynayınca pirinçleri ilave ediyoruz.Kısık ateşte 15 dk.pişiriyoruz.Mutlaka 20 dk.dinlendiriyoruz.Kek kalıbımıza sırayla döküp hafif bastırıyoruz.

Sonra kalıbı ters çevirip,servis yapıyoruz.





1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...