5 Ağustos 2011 Cuma

Yufkadan Perde Pilavı

Yufkadan Perde Pilavı

Malzemeler: 8 kişilik

-       2 yufka

-       1 su b. pirinç

-       2 su b. su

-       3 çorba k. tereyağ

-       Yarım çay b. sıvıyağ

-       Ayrıca 1 çay b. daha sıvıyağ

-       3 adet havuç

-       1 çay k. yenibahar

-       1 çay b. fındık veya kabukları çıkarılmış badem

-       1 yumurta sarısı

Yapılışı:

-       1 yufka dörte bölünür. 1 çay b. sıvıyağ ile yufkalar bolca yağlanır.

-       Havuçlar küçük küçük doğranarak sıvıyağda 10 dk. sotelenir. İçine tuz,yenibahar,fındık veya badem, tereyağ ve su eklenir. Su kaynayınca pirinç eklenir.15 dk. piştikten sonra pilav 10 dk. ağzı kapalı şekilde demlendirilir.

-       Yağlanmış olan her bir yufka parçası kasenin içine yerleştirilir.

-       İçi pilavla doldurulur. Ufkanın sarkan kısımları kasenin içine doğru kapatılarak yufkalar yağlı kağıt serili tepsiye ters çevrilir.

-       Üzerine yumurta sarısı sürülerek 175 C’lik fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.

Not: Yufkanın içi istenilen farklı çeşitte pilavla da yapılabilir.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...