3 Ağustos 2011 Çarşamba

Patlıcanlı Kolay Kebap

Patlıcanlı Kolay Kebap

Malzemeler

-       3 adet patlıcan

-       200 gr kıyma

-       2 domates

-       3 biber

-       1 soğan

-       1 yumurta

-       1 bardak un

-       2 domates

-       1 çorba kaşığı salça

Yapılışı:

-       Patlıcanlar alacalı soyulur. Yuvarlak halka halka kesilerek tuzlu suda 10 dk. bekletilir. Sudan çıkarılarak kurulanır. Önce una sonra yumurtaya bulanır. Sıvıyağda kızartılır.

-       Soğan yemeklik doğranarak iki kaşık sıvıyağda pembeleştirilir.Sırayla sivribiber,domates,tuz,karabiber eklenerek pişirilir.

-       Bir halka patlıcan bir kıymalı harç olacak şekilde üst üste iki sıra halinde dizilir.

-       Domates rendelenip salçayla karıştırılır.Karabiber ve tuz eklenerek 2 dk. pişirilir. Ve patlıcanların üzerine dökülür.

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...