1 Şubat 2012 Çarşamba

ÇİN BÖREĞİ

ÇİN BÖREĞİ

71.HAFTA PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ VE

ÇAY KAHVE BAHANEYE BU LEZZET

BENİM İÇİN HARİKA BİR LEZZET MUTLAKA DENEYİN DERİM.

MALZEMELER

12ADET İÇİN 3 ADET YUFKA

İÇ HARÇ İÇİN

- 1 adet yemeklik doğranmış soğan
- 2 büyük rende havuç
- 3 diş rende sarımsak
- yarım kg.kıyma
- yarım kg.ince doğranmış pırasa
-  yarım çay b.sıvıyağ
- yarım çay b.soya sosu
- tuz,karabiber

BÖREKLERİ BULAMAK İÇİN

- 2 adet yumurta
- galeta unu
kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI

İç harç için sıvıyağda önce soğan pembeleşir.Sonra sırayla pırasa,kıyma,havuç eklenir.
Sularını salıp çekene kadar kavrulur.Sarımsak,baharatlar ve soya sosu en son eklenerek
1 dk daha kavrulup bırakılır.Yufkalar 4 eşit parçaya bölünür.Yuvarlak bir kase kullanılarak
her bir yufka parçası kasenin içine yerleştirilir.kenarları dışarda bırakılır.İç harçtan
2 yemek kaşığı kadar konularak dışarda kalan yufka bölümü içe kapatılır.Önce yumurtaya
sonra galeta ununa bulanan börekler sıvıyağda kızartılır.Hemen sıcak servis edilir.

15 yorum:

  1. ellerine sağlık sevgili Pınar..
    böreklerin sabah sabah pek güzel göründüler bana:))

    YanıtlaSil
  2. O ne hoş bir görüntü öyle, nasıl da canım istedi. Nefis olmuş, ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. iştah açıcı gözüküyor..pırasalı börekler çok leziz oluyor..eline sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Tarifi yayınladım yine geldim gelmesine de diğer tariflere bakarken kolay çıkamıyorum ;)
    Elerine sağlık çok nefis olmuş..
    Yorumlarda harf doğrulamayla niye uğraşıyoruz bide onu anlayabilsem..onaya bağlı olması yeterli bence tatlım öptüm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok ama çok teşekkürler canım.bu arada harf doğrulama nasıl oldu bilmiyorum.nereden kaldırılır onuda bilmiyorum.çok öpüyorum sevgiler

      Sil
  5. canım gene muhteşem
    ellerine sağlık
    :)))))

    YanıtlaSil
  6. bu ne lezzet ,ne güzel bir görüntüdür ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. oyyy çok güzel görünüyor bu öğle yemeği için alabilirmiyim:))))
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  8. Ne kadar nefis görünüyor. Hamur işlerine karşı ayrı bir ilgim var ama maalesef yiyemiyorum :) Sunumlarınızı çok beğeniyorum. Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  9. ARKADAŞLAR YORUMLARINIZA NASIL SEVİNİYORUM ANLATAMAM.ÇOK ÇOK TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
  10. offffffffffff bunu gece gece görmem hiç hoş olmadı sanırım rüyalarımı süsler artık:)
    eline saglık pınarcım sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SENİN LAHANA PASTANDA BENİMKİLERİ SÜSLİYECEK CANIM.YORUMUN İÇİN TEŞEKKÜRLER

      Sil
  11. Aman allahımmm millet yemeği beğenir ben tabağa aşık oldum puantiye ye dayanamıyorum çok güzel(yemek süper gözüküyor da diyetdeyim ya bakmıyorum):)))))))))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...