NURGÜL TATLISI
İLKKEZ SEVGİLİ ARKADAŞIM NURGÜLDE YEDİĞİM BU HARİKA TATLININ ADINI NURGÜL TATLISI KOYDUM.ÇOK HAFİF BİR LEZZET.DENEYİN DERİM.
MALZEMELER
HAMUR İÇİN
- 100 gr. margarin
- 1 su b.1 parmak eksik su
- 1 su b.un
- 3 yumurta
KREMASI İÇİN
- 1 paket kremşanti
- 1 su b.süt
- 6 yemek k.şeker
- 3 yemek k.un
- 3 yemek k. nişasta
- 3.5 su b. süt
ÜZERİ İÇİN PUDRA ŞEKERİ
YAPILIŞI
Margarin tencerede eritilir ve önce su ilave edilir
.Unda eklenip karıştırılır ;hamur soğumaya bırakılır.
Soğuyan hamura yumurtalar eklenir ve blendırdan geçirilir.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine 1 kaşık yardımıyla hamurdan
9 parça olacak şekilde hamur paylaştırılır.(hamurlar çok büyüdüğü
için parçalar arasında çok boşluk bırakın)Önce 200 derecede 20 dk.
sonra ısı 150 dereceye düşürülüp bir 20 dk daha pişirilir.
Kremşanti sütle çırpılır.Ayrı bir tencerede geri kalan krema malzemeleri
pişirilip biraz soğuyunca kremşanti eklenir.Sıkma aparatıyla hamurların içine
doldurulur.En üste pudra şekeri serpilir.
BENİM FAVORİLERİM ARASINA GİREN BU HAFİF LEZZETİ DR.OETKER CREMOLE VANİLYA AROMALI İLE DENEDİM .ODA NEFİS OLDU.
29 Aralık 2011 Perşembe
27 Aralık 2011 Salı
HAVUÇLU PİLAV
HAVUÇLU PİLAV
MALZEMELER
- 1 kg.havuç
- 1 kg.tavuk eti
- 3 su b.pirinç
- 6 su b.tavuk suyu
- yarım çay b sıvıyağ
- 150 gr.badem
- 6 yemek k tereyağ (dolu dolu)
- silme 1 çay k yenibahar
- tuz
YAPILIŞI
Havuçların yüzleri bıçakla traşlandıktan sonra jülyen yada istenilen şekilde
doğranır ve sıvıyağ eklenerek yaklaşık 25 dk.sotelenir.Bademlerin üzerine
biraz su eklenir ve şöyle bir kaynatıldıktan sonra hafif soğutularak kabukları
soyulur.Tavuk etleri üzerine su eklenerek haşlanır ve didiklenir.Büyük
teflon tencerenin en altına bademler serpiştirilir.Üzerine havuçlar onunda
üzerine tavuklar yerleştirilerek bastırılır.Pirinçlerde en üste yerleştirilip
yine elle bastırılır.Tereyağ;su ve baharatlar eklenerek 20 dk pişirilir.
YENİBAHAR OLMAZSA OLMAZI BU PİLAVIN
BU NEFİS LEZZETİ MUTLAKA DENEYİN
MALZEMELER
- 1 kg.havuç
- 1 kg.tavuk eti
- 3 su b.pirinç
- 6 su b.tavuk suyu
- yarım çay b sıvıyağ
- 150 gr.badem
- 6 yemek k tereyağ (dolu dolu)
- silme 1 çay k yenibahar
- tuz
YAPILIŞI
Havuçların yüzleri bıçakla traşlandıktan sonra jülyen yada istenilen şekilde
doğranır ve sıvıyağ eklenerek yaklaşık 25 dk.sotelenir.Bademlerin üzerine
biraz su eklenir ve şöyle bir kaynatıldıktan sonra hafif soğutularak kabukları
soyulur.Tavuk etleri üzerine su eklenerek haşlanır ve didiklenir.Büyük
teflon tencerenin en altına bademler serpiştirilir.Üzerine havuçlar onunda
üzerine tavuklar yerleştirilerek bastırılır.Pirinçlerde en üste yerleştirilip
yine elle bastırılır.Tereyağ;su ve baharatlar eklenerek 20 dk pişirilir.
YENİBAHAR OLMAZSA OLMAZI BU PİLAVIN
BU NEFİS LEZZETİ MUTLAKA DENEYİN
25 Aralık 2011 Pazar
TAHİNLİ ÇATLAK
TAHİNLİ ÇATLAK
Malzemeler
- 1 su b.tahin
- 1 su b. sıvıyağ
- 1.5 su b.pudra şekeri
- yarım paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
Yapılışı
Bütün malzemeler karıştırılır ve küçük parçalara ayrılarak şekil verilir.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilerek 175 derecede rengi hafif dönene kadar
pişirilir.Fırın önceden ısıtılmaz.Fırından çıkan kurabiyeler iyice soğuyuncaya
kadar ellenmez.
TADI TAHİNLİ UN KURABİYESİ GİBİ OLUYOR .DENEYİN DERİM .SÜPERRRRRRRRR
Malzemeler
- 1 su b.tahin
- 1 su b. sıvıyağ
- 1.5 su b.pudra şekeri
- yarım paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
Yapılışı
Bütün malzemeler karıştırılır ve küçük parçalara ayrılarak şekil verilir.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilerek 175 derecede rengi hafif dönene kadar
pişirilir.Fırın önceden ısıtılmaz.Fırından çıkan kurabiyeler iyice soğuyuncaya
kadar ellenmez.
TADI TAHİNLİ UN KURABİYESİ GİBİ OLUYOR .DENEYİN DERİM .SÜPERRRRRRRRR
MORİNGEN SOFRAM
MORİNGEN SOFRAM
HAVUÇLU PİLAV
NURGÜL TATLISI
TOST EKMEĞİ BÖREĞİ
PATLICAN VE KIRMIZI BİBER TURŞULU MUHTEŞEM SALATA
HAVUÇLU PİLAV
NURGÜL TATLISI
TOST EKMEĞİ BÖREĞİ
PATLICAN VE KIRMIZI BİBER TURŞULU MUHTEŞEM SALATA
TARİFLER BİR ARAAAAAAAAAAAA
15 Aralık 2011 Perşembe
SOSİSLİ KAŞARLI HAŞHAŞLI ZARF BÖREK
SOSİSLİ KAŞARLI HAŞHAŞLI ZARF BÖREK
- 2 yufka
- 1 yumurta
- yarım çay b. süt
-yarım çay b.sıvıyağ
- yarım su b.rende kaşar
-7 adet doğranmış kokteyl sosis
- 1 yemek k haşhaş
YAPILIŞI
Yumurta çırpılarak içine süt ve sıvıyağ eklenir.1. yufka tezgaha serilir.
Üzerine yumurtalı karışımdan sürülerek 2. yufka 1.nin üzerine konulur.
2. yufkanın üzerinede yumurtalı karışımdan sürülür.Yufkanın 4 tarafındanda 3 parmak içe
katlanır.Üzerine kaşar ve sosisler serpiştirilir.Daha sonra yufkanın 4 köşesinden tutularak
ortada birleştirilerek zarf şekli verilir.Yufkanın üzerine yine harç sürülür ve haşhaş serpilir.
175 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
- 2 yufka
- 1 yumurta
- yarım çay b. süt
-yarım çay b.sıvıyağ
- yarım su b.rende kaşar
-7 adet doğranmış kokteyl sosis
- 1 yemek k haşhaş
YAPILIŞI
Yumurta çırpılarak içine süt ve sıvıyağ eklenir.1. yufka tezgaha serilir.
Üzerine yumurtalı karışımdan sürülerek 2. yufka 1.nin üzerine konulur.
2. yufkanın üzerinede yumurtalı karışımdan sürülür.Yufkanın 4 tarafındanda 3 parmak içe
katlanır.Üzerine kaşar ve sosisler serpiştirilir.Daha sonra yufkanın 4 köşesinden tutularak
ortada birleştirilerek zarf şekli verilir.Yufkanın üzerine yine harç sürülür ve haşhaş serpilir.
175 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
MANDALİNA PELTELİ İRMİK TATLISI
MANDALİNA PELTELİ İRMİK TATLISI
MALZEMELER (KÜÇÜK BOY BORCAM İÇİN)
- Yarım lt süt
- 5 yemek k.irmik
- 8 yemek k.tozşeker
- yarım paket vanilya
ÜZERİ İÇİN
1 paket Dr Oetker mandalina peltesi (üzerindeki tarife göre pişirilir)
5 adet mandalina
YAPILIŞI
İrmik,şeker ve süt kaynayıncaya kadar pişirilir.Vanilya ilave edilir.
Su ile ıslatılmış (muhallebinin kolay çıkması için)borcama dökülür.
Pelte üzerindeki tarife göre pişirilir.Ara ara karıştırılarak biraz soğutulur.
Mandalinalar eklenerek soğuyan irmikli karışımın üzerine dökülür.
Soğuk olarak ikram edilir.
MALZEMELER (KÜÇÜK BOY BORCAM İÇİN)
- Yarım lt süt
- 5 yemek k.irmik
- 8 yemek k.tozşeker
- yarım paket vanilya
ÜZERİ İÇİN
1 paket Dr Oetker mandalina peltesi (üzerindeki tarife göre pişirilir)
5 adet mandalina
YAPILIŞI
İrmik,şeker ve süt kaynayıncaya kadar pişirilir.Vanilya ilave edilir.
Su ile ıslatılmış (muhallebinin kolay çıkması için)borcama dökülür.
Pelte üzerindeki tarife göre pişirilir.Ara ara karıştırılarak biraz soğutulur.
Mandalinalar eklenerek soğuyan irmikli karışımın üzerine dökülür.
Soğuk olarak ikram edilir.
13 Aralık 2011 Salı
MAKARNA SALATASI
MAKARNA SALATASI
MALZEMELER
- yarım paket haşlanmış makarna
- 3 küp küp doğranmış salatalık
- 2 küp küp doğranmış domates
- 2 diş rende sarımsak
- 3 yemek k.mayonez
- 2 yemek k. kuru nane
- 2 su b.yoğurt (kıvamına göre ayarlanır)
YAPILIŞI
Makarnalar haşlanıp soğutulduktan sonra diğer malzemelerle karıştırılır.
Dolapta 1 saat dinlendirildikten sonra afiyetle yenen çok freş nefis bir salata.
Kuru nane olmazsa olmazı.
MALZEMELER
- yarım paket haşlanmış makarna
- 3 küp küp doğranmış salatalık
- 2 küp küp doğranmış domates
- 2 diş rende sarımsak
- 3 yemek k.mayonez
- 2 yemek k. kuru nane
- 2 su b.yoğurt (kıvamına göre ayarlanır)
YAPILIŞI
Makarnalar haşlanıp soğutulduktan sonra diğer malzemelerle karıştırılır.
Dolapta 1 saat dinlendirildikten sonra afiyetle yenen çok freş nefis bir salata.
Kuru nane olmazsa olmazı.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)